Hiihto ja hiihtovaellus

Lapland Hiden kevättalven hohtavat hanget maaliskuusta toukokuun alkupuolelle kutsuvat retki- ja kuntohiihtäjiä Lapin kauneimmissa tunturi- ja jokivarsimaisemissa. Erämaan hiljaisuus ja rauha rikkoutuu vain omien suksien suhinoista ja maailman puhtaimman ilman hengittämisen tuomasta mielihyvästä. Hankikanto, tuulen kovettamat tunturirinteet sekä Lapland Hiden tampatut ja höylätyt hiihtourat antavat monipuolisia vaihtoehtoja päivittäisille laturetkillesi. Tunturien ja vaarojen laet, jokivarren harjanteet ja laavut, talvellakin voimissaan oleva Isokurkkio, hiihtäjää suojaavat laajat, avarat ja tunturikoivujen valtaamat vuomat, sinivalkoinen maisema, porot ja muut Lapin eläväiset sekä seudun autiotuvat luovat maailman, jossa hiihtäjä tuntee olevansa samaan aikaa itsensä kuningas ja erämaisen luonnon nöyrä kulkija.

Hiihtäessäsi Lapland Hiden erämaissa, olet Suomen toisaalta Suomen presidenttien perässähiihtäjä ja toisaalta heidän ladunjatkaja. Presidentti Urho Kekkonen sai pitkän elämän hiihtäessään Yliperän tuntureita Porojärven seudulla ja presidentti Mauno Koivisto hiihtäessään Lapland Hiden maisemissa. Kun vietät aktiiviloman Lapland Hidessä, jatkat terveesti lapinhulluna presidenttiemme viitoittamalla tiellä kohti arjen ja elämän haasteita uusiutuneena ja taistelutahtoisena. Puhdistunut kehosi ja mielesi sekä terve rusketus kasvoillasi, uskalikoilla jopa vartalossa, kultaavat tulevia päiviäsi etelän kiireessä.

Lapland Hidessä voit laittaa jalkaasi presidentilliset perinteisen tyylin supisuomalaiset monot ja sukset ja saada halutessasi hiihto- tai juttukaverin mukaasi päiväretkellesi. Opastetut ja huolletut hiihtoretket lähimaisemiin ovat tarjolla lomasi ajan. Lapland Hide järjestää erikseen sovittaessa myös huollettuja ja tarvittaessa osin telabussilla avustettuja pitkiä hiihtovaelluksia erityisesti Kilpisjärven ja Haltin välille. Jos haluat vaihtaa maisemaa hiihdon välipäivänäsi, Lapland Hide järjestää hiihtoryhmällesi myös mahdollisuuden tehdä päiväretken Kilpisjärvelle ja vaikkapa Jäämeren rantaan ja Tromssaan. Lapland Hiden hiihto- ja hiihtovaellusviikot ovat vuosittain viikot 12-18, sään salliessa myös viikko 19.

Lapland Hide on hiihtopiilosi, jossa majoitut presidenttimäisen korkeatasoisesti, kiireettä ja ilman suorittamisen pakkoa. Saat olla lomasi valmiin, terveellisen ja ruokaisan pöydän ääressä, saunoa ja avantouida silloin, kun Sinun tekee mieli. Ja kaikki privaatisti hiihtoryhmäsi kanssa tai yksin! Tule jo ja mene terveenä takaisin!

Lapland Hide haluaa Sinun onnistuvan lomallasi kaikessa ja sen johdosta on syytä tuoda julki periaatteemme, joita kunnioitamme ja haluamme asiakkaidemmekin noudattavan:

Tunturivaeltajan käskyt

 1. √Ąl√§ koskaan l√§hde yksin tunturiin. Eksyess√§si joukosta s√§ilyt√§ malttisi, harkitse tilannetta ja tee itsesi helposti havaittavaksi
 2. Varaudu aina pahimman varalle
  * Tee reitti-ilmoitus ja tee merkintöjä autiotupien vieraskirjoihin
  * Kuljeta mukanasi ensiaputarvikkeita sek√§ ylim√§√§r√§ist√§ muonaa, ”rautaisannosta”
 3. √Ąl√§ koskaan yliarvioi kykyj√§si
  * Lepää ennen täydellistä uupumusta
  * Opettele erätaitoja, hanki riittävä suunnistustaito
 4. Opi tuntemaan luonto ja suojele sitä
  * √Ąl√§ roskaa ja vahingoita luontoa
  * Noudata määräyksiä tulenteossa
  * √Ąl√§ h√§iritse el√§imi√§
 5. Kunnioita tuntureita
  * Muista välimatkojen pituus
  * Muista sääolojen vaihtelu

Jokamiehenoikeudet

Jokamiehenoikeuksiin sisältyy aina vaatimus niiden harmittomuudesta.

Jokamiehenoikeudella saat

* liikkua luonnossa omin voimin eli jalan, hiihtäen tai pyöräillen
* liikkua muualla kuin pihamaalla sekä muilla kuin sellaisilla pelloilla, niityillä tai istutuksilla, jotka voivat kulkemisesta vahingoittua
* oleskella tilapäisesti Рesimerkiksi telttailla riittävän etäällä asumuksesta Рsiellä, missä liikkuminenkin on sallittua
* poimia luonnonmarjoja, sieniä ja kukkia
* kulkea, uida ja peseytyä vesistössä sekä kulkea jäällä
* onkia ja pilkkiä.

Jokamiehenoikeudella et saa

* aiheuttaa häiriötä tai haittaa toisille
* häiritä tai vahingoittaa lintujen pesiä ja poikasia
* häiritä poroja ja riistaeläimiä
* kaataa tai vahingoittaa kasvavia puita, ottaa kuivunutta tai kaatunutta puuta, varpuja, sammalta tms. toisen maalta
* tehdä avotulta toisen maalle ilman lupaa tai pakottavaa tarvetta
* häiritä kotirauhaa esimerkiksi leiriytymällä liian lähelle asumuksia tai meluamalla
* roskata ympäristöä
* ajaa moottoriajoneuvolla maastossa ilman maanomistajan lupaa
* kalastaa ja metsästää ilman asianomaisia lupia
* päästää koiraa yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle
* pitää koiraa kytkemättömänä taajama-alueella, kuntopolulla tai toisen alueella
* pitää koiraa kytkemättömänä 1.3. Р19.8. välisenä aikana edes omalla alueella.

Lapland Hide on hiihtopiilosi, jossa majoitut presidenttimäisen korkeatasoisesti, kiireettä ja ilman suorittamisen pakkoa. Saat olla lomasi valmiin, terveellisen ja ruokaisan pöydän ääressä, saunoa ja avantouida silloin, kun Sinun tekee mieli.

Ja kaikki privaatisti hiihtoryhmäsi kanssa tai yksin!

Tule jo tänä talvena ja mene terveenä takaisin!